Ястия от световната кухня за вашата трапеза

Всяко ястие крие в себе си историята, географията, климата и мирогледа на тези, които го приготвят.Ето защо , за всички нас, изкушени от кулинарното изкуство е изключително важно да знаем и да се интересуваме от световната култура на храненето. Ние ще започнем нашето гастрономично пътешествие с Италия.Смята се, че италианската кухня е една от най-добрите кухни в света.Поради тази причина тя е широко разпространена извън пределите на своята родина. Кухнята на Апенинския полуостров има традиционен характер и според производителите на селско стопански продукти се дели на три основни кулинарни зони:северна, средна и южна.Характерно за днешната италианска кухня е липсата на прекалено сложни и екстравагантни комбинации.На преден план са изведени основните продукти с възможно най-доброто качество, но най-важното е, че „средиземноморската кухня” се приема за една от най-здравословните в света.
Чрез разработването на нашата серия от италиански ястия ние искаме да почувствате част от тази атмосфера.За вас ние приготвяме най-популярния вид италианска паста-Спагети, както и Лазаня приготвена по оригинална италианска рецепта.

Знаете ли че ……..
Първите ястия, наречени „лазаня“, започват да се приготвят в региона Емилия-Романя, но впоследствие това ястие придобива голяма известност и става популярно не само в Италия, но и в целия свят. Първите лазани се приготвяли в специални пещи и в тави без дръжки, в които поставяли слоеве тънко тесто, редувано с кайма и пармезан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *